Telewerken loont

Telewerken wint aan terrein. Desondanks staan verschillende mensen nog kritisch tegenover het ‘ nieuwe werken’ terwijl werkgevers het zien als een ideaal middel om de productiviteit te verhogen, werknemers te fideliseren en transportkosten te besparen. Telewerk loont wel degelijk. Lees meer over de voordelen en enkele praktische tips. Telewerken in opkomst

Wist u dat 18,8% van de Belgische beroepbevolking gebruik maakt van telewerken? In de regio’ s Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn tevens maar liefst 64 % van de werknemers bereid om te telewerken. (BTA.be, 2010) Dit toont nog maar eens het groeiende potentieel van flexibel werken. Ook de groeiende aandacht voor de mobiliteit- en milieuproblematiek, vermindering van transportkosten, de balans tussen werk en privé, flexibilisering van de werktijden en het gelijke kansenbeleid, stimuleren de interesse voor telewerk. Toch staan veel bedrijven nog kritisch ten opzichte van telewerken.

Vrijheid, blijheid?

Een meerderheid van de telewerkers en managers in Vlaanderen ervaart dit als positief, zowel op privé- als op beroepsvlak. Toch is niet iedereen zo positief. Werkgevers vrezen de kosten of dat hun werknemers niet langer productief zullen zijn, de kantjes er vanaf lopen en een gebrek aan betrokkenheid zullen tonen op het werk. Werknemers daarentegen vrezen het gemis van sociaal contact op de werkvloer, isolement en het ‘mislopen’ van kansen die colleg’a’ s op het werk wel kunnen benutten. Dat is spijtig want juist velen ervaren telewerken als positief. ” Je kan je werk en privé balans beter verdelen en meer tijd doorbrengen met je kinderen en je kan altijd in contact blijven met je werk dankzij de technologie van tegenwoordig, zoals teleconferencing etc., daarom ben ik zeker een voorstander,” aldus PR assistente J. Van der Laan.

Managers die telewerken toepassen in hun bedrijf stellen dat ze minder geconfronteerd worden met deze mogelijke neveneffecten. Ook zij benadrukken positieve invloeden op productiviteit, flexibiliteit en loyauteit van werknemers. Lees hier nog enkele tips:

Tips

1. Wilt u uw baas overtuigen van het nut van telewerken? Bereken dan hier het concrete voordeel van telewerken.   

2. Op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen? Bekijk dan Axiatel’ s services: conference call en fax per mail, waarmee u altijd en overal bereikbaar bent! Binnenkort kunt u tevens de videoconferentie verwachten, waarmee u uw verplaatsingen nog meer kunt beperken.

3. Creeër een rustige werkplek thuis zodat u zich kunt afsluiten en kunt concentreren op het werk.

4. Ga regelmatig naar het werk om het persoonlijke contact in stand te houden met uw colega’ s en updates te ontvangen of werk af te handelen zodat u toch betrokken blijft.

5. Zorg dat u een goede internetverbinding heeft, een mobiel paraat en regelmatig in contact staat met de werkvloer. 

6. Telefonische conferenties besparen tijd en geld. Organiseer conference calls met Axiatel.

7. Maak gebruik van een telefoon-doorschakeldienst zoals de virtuele telefooncentrale, waarmee u 24hr bereikbaar bent.

8. Werkt u als ZZP’er en wilt u het persoonlijke contact niet missen? Ook voor zzp’ers zijn er allerlei opties om een (tijdelijke) werkplek inclusief collega’s te huren.

9. Maak uw eigen rooster

Structureer uw werk en plan afspraken in blokken. Deel uw werkrooster in op basis van zelfkennis en gezond verstand; en vergeet vooral niet om af en toe een pauze te nemen!

10.  Motiveer uzelf

Telewerken vraagt om discipline. Probeer duidelijke prioriteiten voor uzelf op een rij te zetten en beloon u zelf af en toe. Maak lijstjes en vink af wat u heeft voltooid.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Conference Call. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s