Consolidatie Duitse mobiele telefonie markt zeer waarschijnlijk

De verwachting is dat de Duitse markt voor mobiele telefonie zal consolideren. De markt is te klein om het bestaan van vier grote operators te rechtvaardigen. Consolidatie is dan ook slechts een kwestie van tijd, aldus Rene Schuster, baas van de Duitse vestiging van O2, in een interview met Bloomberg. Volgens hem zoeken mobiele operators in Duitsland naar schaalgrootte om de hogere kosten verbonden aan data services te compenseren.

Op het moment is de mobiele telefoniemarkt met name in handen van T-mobile van Deutsche Telekom, en Vodafone. In 2008 kregen beide bedrijven nog te maken met een kartelonderzoek omtrent machtsmisbruik, volgend op een klacht van KPN. Toendertijd hadden beide bedrijven gezamenlijk ruim 80 % van de markt in handen. Niet verbazingwekkend dus, dat KPN zich beklaagd. Met name niet omdat O2 en E-Plus van KPN de overige twee kleinere spelers op de mobiele telefoniemarkt bezitten. Om de concurrentie te bestrijden en kosten te besparen zullen de laatste twee mogelijk samengevoegd worden.

 

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Conference Call en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s