Ondanks de recessie goede tijden voor grote telecombedrijven

Ondanks de recessie zijn het goede tijden voor de gevestigde telecombedrijven die over grootschalige netwerken beschikken, aldus onderzoek van Ernst & Young naar de telecomsector waarvoor 18 CEO’s van telecombedrijven in Europa en Noord-Amerika zijn geïnterviewd.

Schaalvergroting 

Telecomoperators reageren op de toegenomen prijsdruk  door schaalgrootte na te streven via consolidatie (bij vaste telefonie) of middels agressieve groeistrategieën in opkomende markten (bij mobiele telefonie). Met name de gevestigde aanbieders slagen hierin. Ernst & Young: “De marktomstandigheden zijn lastig en dat blijft nog wel een tijdje zo. Toch worden de gevestigde telecombedrijven als een betrekkelijk veilige haven gezien, met name vanwege hun schaalgrootte en hun sterke balans, waarbij de uitbreiding van (vaste of mobiele) netwerken voor snellere breedbandcapaciteit zorgt.”

Mobiele internet

Het mobiele internet komt op maar de consument verlangt echter meer bandbreedte tegen een vaste prijs en is sterk gericht op merknamen. Een uitdaging dus voor telecom operators. Volgens de operators is er sprake van een vicieuze concurrentiecirkel, waaruit zij moeilijk kunnen ontsnappen. Aangezien de toezichthouders de vrije concurrentie steeds hebben bevorderd, zien operators zich nu gedwongen op grote schaal te blijven investeren om in de gunst te blijven bij hun klanten, die meer waar voor minder geld verlangen. Operators erkennen dat investeringen in de netwerken zullen moeten doorgaan om te innoveren, te voldoen aan de vraag naar meer bandbreedte en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

De lastendruk van regelgeving

Onzekerheden met betrekking tot regelgeving vormt voor de ondervraagden de grootste bedreiging voor investeringen, waarbij onduidelijkheden omtrent toekomstige wetgeving hun zorgen verergeren. Het is dan ook van belang om de dialoog met beleidsmakers aan te gaan en samenwerkingen op te zetten.

Waarde benutten: nieuwe toepassingen voor bestaande netwerken

Gevraagd naar hun drie grootste strategische prioriteiten rangschikten de CEO’s klantwaarde en innovatie van de dienstverlening boven kostenefficiëntie. Uit het onderzoek blijkt dat er duidelijk meer waarde kan worden verkregen uit het bedrag dat consumenten en bedrijven aan communicatie uitgeven en nu nog naar andere marktspelers weglekt. Ook bespaart realtime-klantanalyse zowel tijd als geld bij het verkrijgen en benutten van een beter inzicht in de individuele eindgebruiker.

Verhees concludeert “Nu er meer nieuwe diensten worden geïntroduceerd en overheden op nog meer investeringen in netwerken aandringen, ziet het ernaar uit dat de onzekerheid omtrent het rendement op die investeringen blijft aanhouden. In dat licht is het voor de netwerkaanbieders zaak om hun sterke punten zo goed mogelijk te benutten.”

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Conference Call en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s