Overnamegeruchten Nokia houden aan

Nokia heeft het niet makkelijk op het moment. De Finse gsm-fabrikant heeft moeite om de concurrentie bij te houden op de smartphone-markt. Nokia ondervindt hevige concurrentie op de smartphonemarkt van Apple en Google. Deze tijd vorig jaar had het alom bekende Finse telefoonbedrijf een wereldwijde smartphone aandeel van 41%. Zojuist heeft Nokia de resultaten van Q1 2011 bekend gemaakt; het smartphone aandeel is met 15% gezakt naar 26 procent. In januari van dit jaar was dit nog 31%.

Zoals Nokia CEO Stephen Elop zelf ziet het weinig rooskleurig in. Zo schreef hij al eerder in interne memo’s dat het bedrijf nog steeds geen antwoord op de in 2007 gelanceerde IPhone en het in 2009 geïntroduceerde Android opensourceplatform voor mobiele telefoons. Tevens werd enige tijd geleden dat hij het bedrijf, een ‘ burning platform ‘ had genoemd, oftenwel een zinkend schip.

Ondanks de deal met Microsoft is het aandeel Nokia is sinds 9 februari met maar liefst 46 procent gedaald en gaat het almaar slechter. De financiële resultaten hebben er ook onder te leiden en de kredietrating van het bedrijf is verlaagd van niveau BBB+ tot BBB-, met negatieve outlook. De rating balanceert nu op het randje van “rommel”.                                    

Tot overmaat van ramp blijft het slechte nieuws zich opstapelen. Nokia’s technologiedirecteur Richard Green heeft verlof opgenomen en komt volgens Finse media niet meer terug, na onenigheid over de strategie van het bedrijf. Niettemin, gaan er de nodige overnamegeruchten rond. Zo zou Microsoft en het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung interesse tonen in Nokia, aldus de Wallstreet Journal.

Indien Samsung inderdaad de Finse firma zou overnemen wordt het de grootste fabrikant van mobiele toestellen ter wereld en het marktaandeel zou stijgen tot zo’n 50%.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Conference Call en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s